Berlare

Gaver 70,
9290 Berlare

Tel. 052 22 14 43

Openingsuren loket:

ma 9u – 12u

vrij 9u – 12u

In de namiddag op afspraak

Telefonisch bereikbaar:

Elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur

Dendermonde

Serbosstraat 2/16,
9200 Dendermonde

Tel. 052 22 14 43

Openingsuren loket:

ma 9u – 12u

di 9u – 12u

woe 9u – 12u

do 9u – 12u

vrij 9u – 12u

In de namiddag op afspraak

Telefonisch bereikbaar:

Elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur

Sluitingsdagen 2024
Maandag 1 april, Woensdag 1 mei, Donderdag 9 mei, Vrijdag 10 mei, Maandag 20 mei, Donderdag 11 juli, Vrijdag 12 juli, Donderdag 15 augustus, Vrijdag 16 augustus, Vrijdag 1 november, Maandag 11 november, Woensdag 25 december, Donderdag 26 december

Nieuws

25.000 euro voor jongerenhuis in de Hollandse Molenwijk in Waasmunster

In de Hollandse Molenwijk in Waasmunster stellen we twee woningen ter beschikking van de Gemeente Waasmunster. Die besloot om één woning in te richten als jongerenhuis en het andere als buurthuis. En met succes want het jongerenhuis werd bekroond met een Ethias Youth Solidarity Award 2023 ter waarde van 25.000 euro.

Logo van de Ethias Youth Solidarity Awards

De Ethias Youth Solidarity Awards bekronen OCMW-projecten die strijden tegen armoede bij kinderen en jongeren onder de dertig. Het gaat om initiatieven die zich bijvoorbeeld richten op een betere toegang tot onderwijs of de arbeidsmarkt, een sterkere mentale gezondheid, meer zelfvertrouwen of veerkracht.

De Hollandse Molenwijk in Waasmunster is een levendige buurt waar het in het verleden wel al eens stroef liep tussen de bewoners. Om daaraan tegemoet te komen, besloten Gemeente en OCMW Waasmunster in 2021 om Ellis Vael als jongerenwerker voor de buurt aan te stellen en twee woningen van stek92 in te richten als jongerenhuis en buurthuis. “We willen in de eerste plaats van deze wijk een warme buurt te maken, waarin de bewoners goede contacten onderhouden”, zegt Ellis. 

Met het jongerenhuis wil de gemeente de jongeren een plek bieden waar ze zich thuis voelen. De jongeren mochten zelf de woning inrichten en kozen onder andere voor een heuse chillroom en gameroom. Zij staan ook zelf in voor het onderhoud en de netheid van de woning.

Het jongerenhuis is ook de uitvalbasis voor een zinvolle vrijetijdsbesteding. Ellis organiseert geregeld voetbaltoernooien op het grasplein in de buurt, regelt uitstappen in de vakantie en gaat wekelijks voetballen met de jongeren in de sporthal.

De onafhankelijke jury van de Ethias Youth Solidarity Awards 2023 loofde het project omdat het jongeren uitnodigt om mede-eigenaar te worden van het jongerenhuis en zo een rolmodel te zijn voor andere jongeren in de buurt. Op die manier investeren ze in een positief leef- en leerklimaat voor alle (kwetsbare) jongeren in hun woonomgeving. De jongeren vormen een essentiële drijvende kracht achter het project waarin ze zichzelf ten volle engageren.

Met de 25.000 euro zal de gemeente de expertise van een jeugdwelzijnsorganisatie inkopen om de jongerenwerking in de Molenwijk verder uit te bouwen en jongeren nog meer in hun kracht te zetten en te begeleiden in het ontdekken van hun talenten.