Aalst

Kanunnik Colinetstraat 15/4,
9300 Aalst

Tel. 052 22 14 43

Openingsuren loket:

di 9u – 12u

do 9u – 12u

In de namiddag op afspraak

Telefonisch bereikbaar:

Elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur

Berlare

Gaver 70,
9290 Berlare

Tel. 052 22 14 43

Openingsuren loket:

ma 9u – 12u

vrij 9u – 12u

In de namiddag op afspraak

Telefonisch bereikbaar:

Elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur

Dendermonde

Serbosstraat 2/16,
9200 Dendermonde

Tel. 052 22 14 43

Openingsuren loket:

ma 9u – 12u

di 9u – 12u

woe 9u – 12u

do 9u – 12u

vrij 9u – 12u

In de namiddag op afspraak

Telefonisch bereikbaar:

Elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur

Sluitingsdagen 2024
Maandag 1 april, Woensdag 1 mei, Donderdag 9 mei, Vrijdag 10 mei, Maandag 20 mei, Donderdag 11 juli, Vrijdag 12 juli, Donderdag 15 augustus, Vrijdag 16 augustus, Vrijdag 1 november, Maandag 11 november, Woensdag 25 december, Donderdag 26 december

Ik ben huurder

Mijn gezinssituatie is veranderd

Ik ben zwanger

Verwacht je een kindje? Dat is goed nieuws! Laat ons zeker weten wanneer je kindje geboren is, want wie weet heb je recht op een gezinskorting of een grotere sociale woning.

Bezorg ons daarvoor zo snel mogelijk het attest van de geboorteakte.

Mijn partner komt bij mij wonen

Wil je graag samenwonen met je partner? Dan is het belangrijk dat je dat laat weten aan stek92. We houden namelijk rekening met het inkomen van zowel jou als dat van je partner voor de berekening van de huurprijs.

Bezorg ons zeker volgende documenten:

  • Het meest recente aanslagbiljet van de belastingen van je partner.
  • Een diploma of getuigschrift Nederlands van je partner.

Ben je getrouwd of wettelijk samenwonend?

Dan wordt je partner meteen huurder en is het belangrijk dat jullie samen aan de nodige voorwaarden voldoen. Voldoet je partner niet aan alle noodzakelijke voorwaarden, dan moet je partner de huurwoning verlaten.

Samenwonen met je feitelijke partner?

Als je feitelijke partner bij jou komt wonen, dan beschouwen we hem of haar pas na 1 jaar bijwonen als huurder. Jullie moeten op dat moment samen nog steeds voldoen aan alle voorwaarden, anders moet je partner de woning verlaten.

Er komt een meerderjarige persoon bij mij wonen

Wil je een meerderjarige persoon (ouder, familielid of vriend) bij jou laten intrekken? Dan is het belangrijk dat je stek92 daarvan eerst op de hoogte stelt, aangezien dat niet altijd is toegelaten. Beschikt de persoon die bij jou wil komen wonen over een inkomen? Dan zullen we daarmee rekening houden in de huurprijsberekening.

Let op!

Zelfs wanneer je iemand laat inwonen voor een korte periode, is het noodzakelijk dat je ons daarvan op de hoogte stelt. Doe je dat niet? Dan kunnen wij het huurcontract stopzetten.

Bezorg ons zo snel mogelijk deze documenten:

  • Het meest recente aanslagbiljet van de belastingen van deze persoon.
  • Een diploma of getuigschrift Nederlands van deze persoon.
  • Een attest van je gezinssamenstelling.

stek92 zal deze persoon niet aanzien als huurder, maar als bijwoner. Dat wil zeggen dat hij of zij niet moet voldoen aan alle voorwaarden voor sociale huurders en ook geen huurcontract moet ondertekenen. Houd er wel rekening mee dat een bijwoner geen woonrecht heeft en hij dus de woning zal moeten verlaten wanneer de laatste huurder overlijdt, het huurcontract stopzet of niet langer zijn domicilie heeft in de sociale huurwoning.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar

Waren jij en je ex-partner gehuwd? Dan is het belangrijk dat je ex-partner laat weten dat hij/zij verhuist. Ook is het nodig dat stek92 op de hoogte wordt gesteld van het nieuwe adres van je ex-partner.

Waren jullie feitelijk of wettelijk samenwonend? Dan moet je ex-partner zijn adres laten veranderen bij de dienst Bevolking van de stad waar hij/zij woont. Hij/zij moet de woning niet persoonlijk opzeggen.

Mijn kinderen of andere familieleden verlaten het gezin

Zijn je kinderen het huis uit? Of valt er een overlijden te betreuren van een van je gezinsleden? Dan wordt je gezin kleiner. Het is belangrijk dat je stek92 daarvan op de hoogte stelt, zodat we kunnen bekijken of de rationele bezetting van je woning niet te groot is. Wanneer je meer dan 1 slaapkamer teveel hebt, vragen we je om te verhuizen naar een kleinere woning. De reden daarvoor is dat de vraag naar grote woningen hoog is, maar we spijtig genoeg onvoldoende grote woningen hebben voor alle gezinnen die er recht op hebben.

Je kunt je inschrijven voor een kleinere woning en zelf je voorkeuren aanduiden. Je kiest dan de wijk, het type woning (appartement of huis) en maximale huurprijs die je wil betalen. Contacteer hiervoor de dienst verhuur per e-mail of bel ons.

Schrijf je je niet in? Dan gaat stek92 voor jou op zoek naar een woning die aansluit bij de noden van je gezin. We zorgen ervoor dat de woning aan volgende zaken voldoet:

  • De nieuwe woning mag een extra slaapkamer hebben. 
  • De nieuwe woning ligt binnen een straal van 5 km van je huidige woning.
  • De huurprijs is niet hoger dan die van je huidige woning.
Let op!

Wil je de eerste voorgestelde woning niet huren of reageer je niet op tijd? Dan krijg je na minimaal drie maanden opnieuw een aanbod. Wil je ook deze tweede woning niet huren of reageer je niet op tijd? Dan moet je verplicht een onderbezettingsvergoeding betalen van 37 euro per maand/per slaapkamer teveel. Dat betaal je extra bij je huurprijs en kosten.

Meld je veranderde gezinssituatie

Veranderde gezinssituatie melden

Inwoning kinderen

jaar

Inwoning partner

Vertel ons wat meer

CAPTCHA
Contacteer de dienst Verhuur